Pellegriniho a Tomášova dôchodková politika je zverstvo

Pellegriniho „plnohodnotný“ 13. dôchodok mal slúžiť na to, aby bol v systéme poriadok a odstránená diskriminácia. Ale po zavedení Tomášovej "reformy" hrozí, že budúci rok bude pre väčšinu dôchodcov horší ako rok 2023. A diskriminácia rodičov s deťmi sa prudko zhorší. Píše Vladimír Palko.

HLAS PREDSTAVIL NOMINÁCIE NA MINISTROV Foto: Profimedia.sk

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš má za sebou okružnú jazdu slovenskými médiami, na ktorej obhajoval dôchodkovú politiku strany Hlas. V posledných dňoch sa do jej obhajovania zapojil počas prerokovávania  programového vyhlásenia vlády aj predseda strany Hlas a slovenského parlamentu Peter Pellegrini.

Vieme, o čo ide. Ide o zrušenie rodičovského dôchodku a zavedenie takzvaného plnohodnotného trinásteho dôchodku. Hoci filozofie týchto dvoch vecí sú úplne odlišné, obaja politici Hlasu demagogicky tvrdia, že trinásty dôchodok je náhradou za zrušený rodičovský dôchodok.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.